VDC Vasaros stovykla

Pirmąją Liepos savaitę, Vaikų dienos centro vaikai susikrovė daiktus ir iškeliavo į jau tradicija tapusią vasaros stovyklą.

Stovyklos metu per dieną vaikai gavo pilną maitinimą,o maistą gaminti padėjo patys vaikai, tokiu būdu jie įsitraukė į maisto gamybą, išmoko kaip reikia elgtis virtuvėje, planuoti meniu, bei atsižvelgti į sveikos ir subalansuotos mitybos principus.
Kiekvieną rytą vaikai dalyvavo mankštoje, kurią organizavo savanoriai. Vaikai kūrė savo elgesio taisykles, kurių skatino vienas kitą laikytis, bei padėjo darbuotojams prižiūrėti tvarką stovyklos metu. Dienos metu vaikams buvo organizuojamos įvairios veiklos, sutelktos į komandiškumo ugdymą. Vaikai dalyvavo sporto dienoje-varžybose, žaidė komandinius sportinius žaidimus, dalyvavo paskaitoje apie miško naudą, aplinkos taršą, miško apsaugą, taip pat po paskaitos keliavo į ekskursiją po mišką ir ieškojo jame besislepiančių gėrybių. Stovyklos metu buvo atšvęsti 2 gimtadieniai, kurių programą organizavo patys vaikai. Vakarais savanoriai organizavo filmų peržiūras, diskotekas, nusiraminimo užsiėmimus. Laisvu laiku, vaikai maudėsi, žaidė
žaidimus, pažindinosi su stovyklavietės aplinka.

 

Labai dėkojame Labdaros ir Paramos fondui “Vilties Liepsna” be kurių ši stovykla nebūtų galėjusi įvykti.

 

Jei ir Jūs norite prisidėti prie Vaikų dienos centro vasaros atostogų – parašykite mums!