VDC Vasaros stovykla

Šią vasarą Vaikų dienos centro vaikai pasitiko vasarą su pilnu planu veiklų ir smagių išvykų.

Dieninės stovyklos metu per dieną vaikai gavo pilną maitinimą,o maistą gaminti padėjo patys vaikai, tokiu būdu jie įsitraukė į maisto gamybą, išmoko kaip reikia elgtis virtuvėje, planuoti meniu, bei atsižvelgti į sveikos ir subalansuotos mitybos principus.

Dienos metu vaikams buvo organizuojamos įvairios veiklos, sutelktos į komandiškumo ugdymą. Vaikai keliavo į žygį po Pūčkorių atodangos apylinkes, mėgavosi maistu gamtoje, mokėsi apie miško apsaugą, taip pat turėjo pamokėles apie savo ir kitų saugumą pandemijos metu ir po jos.

Stovyklos metu vaikai keliavo į Dzūkiją. Kelionės metu pirmą kartą aplankė Birštono apžvalgos bokštą, pišgirdo Vytauto kalnų legendas, dalyvavo edukacinėje programoje “Grikio kelias”, kurios metu vaikai papietavo bei sužinojo kaip galima kūrybiškai panaudoti grikius. Dzūkijos krašto legendomis sukurtos lobių medžioklės Birštone metu, vaikai susipažino su istorija, sužinojo daug naujų faktų bei turėjo galimybę ugdyti savo mąstymo, orientacijos žinias.

 

Labai dėkojame UAB “Smiltainis ir KO”, kurie suorganizavo vaikams meno pamokėlę bei nuostabiam mokytojui meninkui Mindaugui Baltuškai, kuris išmokė vaikus ne tik kūrybiškai mąstyti bet ir nebijoti šnekėti apie savo jausmus ir mintis.

 

Taip pat dėkojame UAB “Pažink Tėvynę” už puikiai suorganizuotą ekskursiją po Dzūkijos kraštą.

 

 

 

 

Jei ir Jūs norite prisidėti prie Vaikų dienos centro vasaros atostogų – parašykite mums!